21 May 2014

2014 - May 14-18 - European Women Artistic Gymnastics Championship - Sofia, Bulgaria


Photo: Team Romania - Winner of the seniors team final


Photo: Nanna Gudmundsdottir (Iceland) during the juniors qualification & teams competition

Galleries:

Juniors Qualification & Teams Competition

123456789101112

Seniors Qualification

123456789

Juniors All Around Final

1234

Seniors Team Final

123

Juniors Apparatus Final

1234

Seniors Apparatus Final

1234

Results

Team Romania Official Site


Special pentru sportyromania.blogspot.ro - Alina Alexoi despre participarea României la Europenele de la Sofia

Sofia, mai 2014. Provocare. Nouă generaţie. Încredere, determinare şi multă, multă emoţie.

Presiunea a fost imensă. A fost examenul pe care fetele trebuiau să îl treacă. Un examen al nervilor. Debutul a fost pe măsura aşteptărilor, iar experienţa a cântărit enorm în evoluţii.

Descărcarea din calificări, mă refer la ratări, a fost supapa care a eliberat cea mai mare calitate a unei echipe. Aceea de luptătoare. România a arătat superb ca atitudine în finală. De la cea mai mică şi până la Larisa Iordache, transformată peste noapte în lider de trupă. Energia ei pozitivă a fost motorul echipei. Liniştea şi siguranţa le-a adus Diana Bulimar. Eleganţa a venit de la Andreea Munteanu, forţa de la Ştefania Stănilă, iar veselia şi zâmbetul acela ştrengăresc, de la Silvia Zarzu.

În spatele lor, multă strategie ... antrenori care ştiau exact cât poate fiecare gimnastă şi pentru care această echipă a fost o provocare. Cel mai greu lucru în gimnastică e să creezi echipe. De aceea, medalia echipei de la Sofia a fost cea mai muncită medalie din ultimii ani. A fost una câştigată. Aşa cum, un câştig şi mai mare, e această echipă. Depinde doar de fete cât de sus îşi doresc să urce. Important e să nu uite această stare. Să fie luptătoare până la capăt. Care capăt? Rio 2016 şi dincolo de el.

Şi junioarele au impresionat prin combinaţia dintre forţă şi eleganţă. Pe de o parte, Laura Jurcă şi Andra Stoica - chiar dacă ea nu a ieşit la rampă la Sofia - pe de alta, Andreea Iridon, Anda Butuc sau Alexandra Ciurusniuc. Au fost pe podium la echipe, iar motoraşul Laura Jurcă a arătat cât de puternice sunt româncele. Andreea Iridon a impresionat prin graţie şi mobilitate.

Viitorul sună bine, dar e nevoie de şi mai multă muncă pentru ca să arate şi mai bine. Urmează o vară fierbinte ... asta ca toamna să fie bogată în roade (a se citi medaliii)!!!

No comments:

Post a Comment