10 April 2015

2015 - April 3-5 - Rhythmic Gymnastics - World Cup & Irina Deleanu 2015 - Bucharest


Cover Photo: Daria Pridannikova - Russia - Hoop

Picture Galleries: Gallery 1Gallery 2Gallery 3Gallery 4Gallery 5Gallery 6Gallery 7Gallery 8Gallery 9Gallery 10Gallery 11Gallery 12Gallery 13Gallery 14Gallery 15Gallery 16Gallery 17Gallery 18Gallery 19Gallery 20Gallery 21Gallery 22Gallery 23Gallery 24Gallery 25Gallery 26Gallery 27

Special pentru sportyromania.blogspot.ro - Competiția astfel cum a fost văzută de Adriana Teocan

Yana Kudryavtseva, Margarita Mamun, Melitina Staniouta și alte nume importante ale gimnasticii ritmice mondiale au fost prezente la Sala Polivalentă din București între 3 și 5 aprilie și ne-au încântat în aceste trei zile cu evoluțiile lor pline de grație si dinamism.

Concursul senioarelor a fost dominat de frumoasa rusoaică Yana Kudryavtseva, un fenomen al gimnasticii ritmice, care deși a avut un început de an mai greu, la această Cupă Mondială a reușit să se impună și să câștige toate cele 5 medalii de aur (individual compus, cerc, minge, măciuci și panglică). Podiumul senioarelor a fost completat de Margarita Mamun (RUS), Aleksandra Soldatova (RUS) si Melitina Staniouta (BLR), prezențe constante pe podiumul mondial, dar și de alte două gimnaste, Marina Durunda (AZE) și Kseniya Moustafaeva (FRA), surprizele acestui concurs, ele reușind să prindă fiecare câte o medalie de bronz. 

Din păcate, speranța României pentru Jocurile Olimpice de la Rio, Ana Luiza Filiorianu, aflată în primul ei an de seniorat, nu a reușit să prindă nici o finală la această Cupă Mondială, din cauza unor greșeli în calificări, ce au plasat-o în final pe locul 19 la individual compus. (Ca reprezentantă a țării gazdă, ea a primit un „wild card” și a evoluat, totuși, în finala de la măciuci, unde a primit o notă de peste 17 puncte - N.R. (Nea Dan).

În paralel cu această Cupă Mondială, s-a desfășurat și cea de-a 14-a ediție a Cupei Irina Deleanu, unde România a avut 4 sportive participante în concursul de junioare : Denisa Mailat și David Alice de la C.S. Olimpia București și Andreea Verdeș  și Ștefana Popa de la C.S.S. Anghel Saligny Iași, care, deși au avut evoluții frumoase, nu au reușit să prindă nici o medalie de această dată.

După încheierea concursului și premierea gimnastelor a avut loc și gala laureaților, unde am putut viziona demonstrațiile sportivelor de la CSM Ploiesti, CSM Arad, CS UNEFS București, cât și a Anei Luiza Filiorianu, Patriciei Bezzoubenko si Anastasiyei Serdyukova. În cadrul acestei gale a evoluat și Alexandra Piscupescu, cu un ultim exercițiu, aceasta anunțându-și oficial retragerea din activitatea sportivă.

Videos (filmed by Gabi Dinca and Roxana Enache):



Results World Cup


No comments:

Post a Comment